Kartepe Belediyesi Avrupa Birliği ile Ortak Proje Yapıyor

Kartepe Belediyesi, turizm çalışmaları kapsamında Avrupa Birliği ile ortak bir projeye imza attı. "Sürdürülebilir Turizm Çalışanlarının Uzaktan Eğitimi" projesi ile tüm turizm çalışanları için internet üzerinden mesleki eğitim verilecek. 7 ülkeden 13 ortak tarafından uygulanacak bu proje ile sürdürülebilir turizm gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

Fransa, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Belçika, İtalya, Bulgaristan, Avusturya, Portekiz, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Türkiye'den de Kartepe Belediyesi olmak üzere 13 kuruluşla sürdürülebilir turizm çalışanlarının uzaktan mesleki eğitimlerinin artırılması amacıyla bir proje hazırlandı. Avrupa Birliği projesi kapsamında Kartepe Belediyesi ortaklığında yürütülecek "Sürdürülebilir Turizm Çalışanlarının Uzaktan Eğitimi" projesi ile; Avrupa'nın turizm rekabet gücünü artırmak, özellikle tüm miras değerleri, kültürel miras çeşitliliği dâhil olmak üzere tüm kimlik boyutunu sürdürülebilir turizm gelişimine ulaştırmak için arz çeşitliliğini teşvik etmek gerekmektedir. Bu aynı zamanda yeni piyasa şartları ve müşteri taleplerini karşılamak, toprakların kültürel ve kimlik sorunlarını çözmek için profesyonel paydaşların becerilerini geliştirmek anlamına gelmektedir. M-öğrenme girişimi ( mobil araçlar ile öğrenme, akıllı telefon, dijital tablet ) ortak yansımanın zenginleştirilmesi ve Lizbon Avrupa Konseyi tarafından iyi uygulamaların yaygınlaştırılması da dâhil olmak üzere çerçeve uygulaması ile savunduğu yöntem için son derece alakalıdır. Bu proje bu nedenle, büyük topluluk hedeflerinin buluşma noktasıdır. M-öğrenme tabanlı profesyonel uygulamaları ve yöntemleri yenilikçi eğitim içeriği ile sunmaktadır.

Hayat Boyu Öğrenme programı içerisinde becerileri ve yeni nitelikleri güçlendirmek, istihdamı teşvik etmek için kimlik boyutunu entegre etmeyi amaçlayan bu projede katılımcı Avrupa ülkeleriyle eşgüdümlü olarak yer almaktan gurur duyacaklarını belirten Kartepe Belediyesi yetkilileri turizm alanındaki çalışmaların değişik kulvarlarda da süreceğini ifade ettiler.

Tarih 05.05.2014 17:37:46