Kartepe AGM, bu kez de öğrencileri ağırladı

Türkiye’de faaliyete geçirilen Atık Getirme Merkezleri arasında model bir proje olması nedeniyle de önem arz eden Kartepe AGM ziyaretçilerini kabul etmeyi sürdürüyor. Atık Getirme Merkezinin son ziyaretçileri olan Şehit Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu Ortaokul öğrencilerine, Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri kaynağında ayrıştırma konusunda bir de eğitim semineri verdi.

31 Aralık 2014 tarih ve 29222 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Getirme Merkezi Tebliğine uygunluğu daha önce denetlenerek uygunluk belgesi alan tesis değişik okullardan gelen konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta da Şehit Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu Ortaokulu öğrencileri, Kartepe AGM’yi ziyaret etti.

Çocuklar Çevreye Sahip Çıkıyor

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol ekibi, öğrencilere tesisi gezdirdi. İlgi ile gezdikleri tesiste yerinde ayrıştırma çalışmalarının nasıl yapıldığını inceleyen öğrencilere bu konuda eğitim semineri de verildi. Belediye yetkilileri, “Gelecek nesile daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına çalışmalarımız aralıksız sürmektedir. Bu konuda siz öğrenciler başta olmak üzere tüm halkımızı çalışmalarımıza destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

Atıklara Kapımız Açık

Çevre koruma politikaları ve çalışmalarına ağırlık veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in direktifleri doğrultusunda düzenlemelerde bulunduklarını hatırlatan Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, “Bu kapsamda evsel nitelikli katı atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Kartepe Belediye Garajı arkasında hayata geçirdiğimiz Atık Getirme Merkezimize ilçe halkımız da atıklarını getirerek katkı verebilir” dedi.

Tarih 16.03.2017 15:14:41

Kartepe Belediyesi, Hüseyin Üzülmez