KARTEPE´DE YAĞLAR ÇEVREYE DEĞER KATIYOR

Kartepe Belediyesi kaynağında ayrıştırma kapsamında yaptığı çalışmalar çerçevesinde bitkisel atık yağları toplamaya devam ediyor.

Geleceğe daha yaşanabilir bir çevre bırakma hedefinde olan Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın çalışmalarına destek veren belediye ekipleri, geri dönüşüm ve kaynağında ayrıştırma projelerine ilçe halkını da ortak ediyor. Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kaynağında ayrıştırma projesi kapsamında bitkisel atık yağların evlerden toplama çalışmaları da devam ediyor.

HALKIMIZIN DESTEĞİ ÖNEMLİ

Çevre ve toprağa zarar vermesi engellenerek gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması hedefiyle gerçekleştirilen çalışmada 5 litre atık yağ karşılığında 1 litrelik bulaşık deterjanı verilerek atık yağların kaynağında ayrı toplanması yaygınlaştırılması sağlanıyor. Lavaboya dökülen yağların giderlere ve kanalizasyon sistemine büyük zarar verdiğini ifade eden Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, ilçe halkından bu konuda destek beklediğini ifade etti.

GELECEĞİMİZE HİZMET

Şahin, “İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden atık yağları belediyemize bildirmeleri durumunda evlerinden alarak lisanslı geri dönüşüm firmasına vermekteyiz. Bu şekilde hem çocuklarımızın hem de dünyamızın geleceği için hizmet vermiş oluyoruz” dedi.

EĞİTİM KURUMLARINDAN DESTEK

Belediyenin bu çalışmasına eğitim kurumları da destek veriyor. İlçedeki öğrenci yurtları ve okullardaki öğrenciler evlerinde ve bulundukları yerlerde topladıkları atık yağları Kartepe Atık Getirme Merkezi’nden gelen görevlilere teslim ettiler. İlçe halkı biriktirdikleri atık yağları Kartepe Belediyesi’nin 0 262 373 62 41 telefonunu arayarak belediye yetkililerine teslim edebiliyor.

Tarih 31.05.2019 14:35:05